Disruptors gezocht (m/v)

Voorbeelden van disruptors zijn taxiservice Uber, Airbnb online marktplaats voor het boeken van appartementen of muziekdienst Spotify. Maar ook op lokaal niveau worden marktleiders uitgedaagd. Ik mocht onlangs zelf meewerken aan een campagne voor de introductie van glasvezel in de gemeente Giessenlanden door een volledig nieuwe aanbieder. In twee maanden werd 30% marktaandeel behaald. Ten kosten van Goliaths als KPN en Ziggo. Dat moet gevestigde bedrijven toch te denken geven.

Ook binnen de bouw en bouwtoelevering worden nieuwe spelregels geïntroduceerd. Zoals een ontwikkelaar die zonder inschakeling van aannemers succesvol woningen bouwt. Hij doet dat samen met toeleveranciers. De technologie die gebruikt wordt heet KYP. Software die haar naam dankt aan een adagium dat in de bouw te vaak vergeten is: Keep Your Promise.

Uit recent onderzoek blijkt dat niet alleen startups maar ook gevestigde bedrijven disruptors kunnen zijn. De bedrijfscultuur is hierbij de doorslaggevende factor. Ten eerste moeten werknemers binnen het bedrijf de kans krijgen om tegen bestaande structuren, modellen en marktbenaderingen aan te trappen. Dat zijn velen niet gewend uit angst voor hun positie. Daarom is het misschien belangrijker dat de directie actief op zoek gaat naar disruptors. Innovatieve geesten die met een frisse blik naar klant, product en technologie mogen kijken. Gebruiksgemak, bouwkwaliteit, energieprestatie en gezondheid in combinatie met nieuwe technologie moeten toch disruptors voorbrengen?

Dus ik ben benieuwd wanneer ik de eerste personeelsadvertentie zie. ‘Voor het voortbestaan van onze onderneming zoeken wij een enthousiaste Disruptor (m/v)’.

BAAS. Bouwmaterialen As A Service

MV Service-Bouwmaterialen smal

De prijzen van grondstoffen en de kosten van energie om bouwmaterialen te produceren, zijn de afgelopen periode enorm gestegen. Samen met de noodzaak om CO2-uitstoot te beperken, maakt dit de roep om circulariteit in de bouwkolom alleen maar groter. In 2050 wil Nederland bovendien volledig klimaatneutraal en circulair zijn. Dat betekent: een economie zonder afval, waarbij alles draait op herbruikbare grondstoffen. De huidige schaarste en prijsstijgingen zie ik als een katalysator voor ‘Bouwmaterialen As A Service’. Dit concept is dienstbaar aan Bouwen en Wonen As A Service.

Wie wordt de Tony’s Chocolonely van de bouwtoelevering?

Enige tijd geleden schreef ik over Purpose marketing als belangrijkste globale marketingtrend. We willen namelijk bijdragen aan iets dat groter is dan onszelf. En dat beïnvloedt de manier waarop werknemers, klanten en investeerders met jouw bedrijf omgaan. Zo vindt bijna 85% van de millennials binnen de beroepsbevolking ‘een positief verschil maken in de wereld’ belangrijker dan professionele erkenning. Klanten ervaren een grotere klantentevredenheid en een gevoel van loyaliteit wanneer bedrijven blijk geven van een echte MVO-strategie. En 83% van de investeerders is eerder geneigd te investeren in een bedrijf dat bekend staat om zijn sociale verantwoordelijkheid.

Employer branding: werken aan je bouwmerk

‘You don’t pick talent, talent picks you’ zou nu het credo van iedere onderneming in de bouwtoelevering kunnen zijn. Ik toetste bij het schrijven van deze column ‘bouwmaterialen’ in op banensite Indeed. Het resultaat was 1.521 vacatures. Het topje van de ijsberg volgens mij. Van binnendienstmedewerker tot technisch adviseur, van artikelbeheerder tot accountmanager: de bouwtoelevering heeft tekort aan medewerkers voor álle functies. Dat is op zich bijzonder omdat het een prachtige branche is om in te werken. We moeten het alleen wel vertellen!

Tegelwijsheden met nieuwe dimensie

Wanneer ik werkvoorbereiders, uitvoerders, aannemers of klusbedrijven spreek, vraag ik ze altijd naar hun favoriete bouwgroothandel. Interessant wordt het wanneer ze vertellen waarom ze kiezen voor een bepaalde groothandel. En waarom ze een bepaalde groothandel links laten liggen.

Het valt me al jaren op dat de keuzecriteria van de bouw altijd 1 op 1 matchen met de basics van de bouwgroothandel: voorraad, advies, logistiek, gastvrijheid en financiering. Die basics zijn zelfs uit te drukken in tegelwijsheden. Doe je één van deze vijf iets minder, dan word je afgestraft. Mede door Covid-19 wint nu ook de digitale dimensie van deze basics versneld aan belangrijkheid.