Trend 2016: Bouwkwaliteit

In de Cobouw van januari jongstleden stond een interessant artikel met de kop ‘De trend is niet meer te stoppen’. De trend die bedoeld wordt, gaat over ‘Kwaliteitsborging’.  Ik schreef er eerder over in MixPro. Kwaliteitsborging wordt in de bouw ontzettend belangrijk. In 2015 werd er al veel over gesproken, maar in 2016 kon het weleens het buzzword binnen de branche worden. Zeker nu op dat gebied nieuwe wetgeving is ontwikkeld.

Niet de gemeente, maar private partijen voeren namelijk vanaf 2017 de kwaliteitsborging uit van nieuwbouw-, renovatie- of onderhoudsprojecten. Gebeurt dat door onafhankelijke kwaliteitsborgers, dan zullen verzekeraars het bouwwerk eerder verzekeren. Want de aannemer is door de nieuwe wetgeving niet alleen aansprakelijk voor verborgen gebreken maar voor álle gebreken die hem zijn toe te rekenen. Cobouw over kwaliteitsborging: ‘….het komt er in alle varianten op neer dat de uitvoerder en borger gaandeweg het bouwproces cruciale momenten vastleggen in een dossier. Dat zijn meestal foto's, eventueel met de pakbonnen of stickers van de gebruikte bouwmaterialen.’

Als de bouwkwaliteit van een gebouw expliciet bij de bouwer komt te liggen, wordt meer naar de opbrengst dan naar de kosten van kwaliteit gekeken. Een interessante ontwikkeling lijkt me. Kwaliteit zou zomaar weer het uithangbord van de aannemer kunnen worden. (Onder)aannemers zullen op verzoek van de markt bovendien steeds verder gaan in het aanbieden van garantie op bouwkwaliteit. Voor eventuele verborgen gebreken wordt een verzekerde garantie ontwikkeld. De aannemers die bij BouwGarant zijn aangesloten kunnen dat in een aantal gevallen nu al aanbieden.

Ook grote bouwbedrijven starten nu al met kwaliteitsborging. Theo Smits van Heijmans. “Als we met het nieuwe borgingssysteem leren nog beter te bouwen, maken we minder fouten, krijgen onze vaklui meer plezier in hun werken en zijn we minder tijd en geld kwijt om allerlei tekortkomingen die achteraf aan het licht komen te herstellen”. Dat heeft vanzelfsprekend invloed op u: toeleveranciers van de bouw. U kunt bouwers helpen de bouwkwaliteit te optimaliseren. Vanzelfsprekend met de juiste materialen maar ook met nieuwe diensten. Niet alleen de kit maar ook de applicatie mét garantie aanbieden. Niet alleen de betonvloer maar ook het leggen mét garantie verzorgen.

Positief voor de bouwkwaliteit en een absolute uitdaging voor marketeers in onze sector!

BAAS. Bouwmaterialen As A Service

MV Service-Bouwmaterialen smal

De prijzen van grondstoffen en de kosten van energie om bouwmaterialen te produceren, zijn de afgelopen periode enorm gestegen. Samen met de noodzaak om CO2-uitstoot te beperken, maakt dit de roep om circulariteit in de bouwkolom alleen maar groter. In 2050 wil Nederland bovendien volledig klimaatneutraal en circulair zijn. Dat betekent: een economie zonder afval, waarbij alles draait op herbruikbare grondstoffen. De huidige schaarste en prijsstijgingen zie ik als een katalysator voor ‘Bouwmaterialen As A Service’. Dit concept is dienstbaar aan Bouwen en Wonen As A Service.

Wie wordt de Tony’s Chocolonely van de bouwtoelevering?

Enige tijd geleden schreef ik over Purpose marketing als belangrijkste globale marketingtrend. We willen namelijk bijdragen aan iets dat groter is dan onszelf. En dat beïnvloedt de manier waarop werknemers, klanten en investeerders met jouw bedrijf omgaan. Zo vindt bijna 85% van de millennials binnen de beroepsbevolking ‘een positief verschil maken in de wereld’ belangrijker dan professionele erkenning. Klanten ervaren een grotere klantentevredenheid en een gevoel van loyaliteit wanneer bedrijven blijk geven van een echte MVO-strategie. En 83% van de investeerders is eerder geneigd te investeren in een bedrijf dat bekend staat om zijn sociale verantwoordelijkheid.

Employer branding: werken aan je bouwmerk

‘You don’t pick talent, talent picks you’ zou nu het credo van iedere onderneming in de bouwtoelevering kunnen zijn. Ik toetste bij het schrijven van deze column ‘bouwmaterialen’ in op banensite Indeed. Het resultaat was 1.521 vacatures. Het topje van de ijsberg volgens mij. Van binnendienstmedewerker tot technisch adviseur, van artikelbeheerder tot accountmanager: de bouwtoelevering heeft tekort aan medewerkers voor álle functies. Dat is op zich bijzonder omdat het een prachtige branche is om in te werken. We moeten het alleen wel vertellen!

Tegelwijsheden met nieuwe dimensie

Wanneer ik werkvoorbereiders, uitvoerders, aannemers of klusbedrijven spreek, vraag ik ze altijd naar hun favoriete bouwgroothandel. Interessant wordt het wanneer ze vertellen waarom ze kiezen voor een bepaalde groothandel. En waarom ze een bepaalde groothandel links laten liggen.

Het valt me al jaren op dat de keuzecriteria van de bouw altijd 1 op 1 matchen met de basics van de bouwgroothandel: voorraad, advies, logistiek, gastvrijheid en financiering. Die basics zijn zelfs uit te drukken in tegelwijsheden. Doe je één van deze vijf iets minder, dan word je afgestraft. Mede door Covid-19 wint nu ook de digitale dimensie van deze basics versneld aan belangrijkheid.