Inspiratie van hotel citizenM

Onlangs interviewde ik de manager van het citizenM hotel op Schiphol. Hij vertelde een enthousiast verhaal over een bijzonder hotel dat de wereld gaat veroveren. citizenM is een hotel dat geboren is uit frustratie over hotels. Deze frustratie inspireerde de Nederlandse oprichter Rattan Chadha, tevens oprichter van modeketen Mexx. Voordat hij Mexx verkocht, vlogen hij en zijn designers de wereld over en overnachtten in hotels die niet boden wat zij zochten. Zoals een incheckbalie met een wachtrij, een kille lobby, betalen voor films en in de meeste gevallen een slecht bed. Dat laatste is helemaal bijzonder want een goed bed is toch waar een hotel voor bedoeld is.

citizenM doet alles anders. Het hotel biedt betaalbare luxe en perfecte service. Inchecken doe je zelf. Geen wachtrij dus. De lobby is een sfeervol gedesignde comfortabele huiskamer. Je hotelkamer biedt alles. Ook een groot comfortabel bed. Wil je nog even een film kijken? Dat is helemaal gratis.

citizenM is een hotel voor de reiziger van nu. Geen goedbedoeld chocolaatje op je kussen. Geen origami gevouwen handdoek op je bed. Geen rekening voor de koffie tijdens een meeting. Deze onzin wordt omgezet in zaken waar je wel voor wilt betalen.


7 jaar geleden startte citizenM o

Employer branding: werken aan je bouwmerk

‘You don’t pick talent, talent picks you’ zou nu het credo van iedere onderneming in de bouwtoelevering kunnen zijn. Ik toetste bij het schrijven van deze column ‘bouwmaterialen’ in op banensite Indeed. Het resultaat was 1.521 vacatures. Het topje van de ijsberg volgens mij. Van binnendienstmedewerker tot technisch adviseur, van artikelbeheerder tot accountmanager: de bouwtoelevering heeft tekort aan medewerkers voor álle functies. Dat is op zich bijzonder omdat het een prachtige branche is om in te werken. We moeten het alleen wel vertellen!

Tegelwijsheden met nieuwe dimensie

Wanneer ik werkvoorbereiders, uitvoerders, aannemers of klusbedrijven spreek, vraag ik ze altijd naar hun favoriete bouwgroothandel. Interessant wordt het wanneer ze vertellen waarom ze kiezen voor een bepaalde groothandel. En waarom ze een bepaalde groothandel links laten liggen.

Het valt me al jaren op dat de keuzecriteria van de bouw altijd 1 op 1 matchen met de basics van de bouwgroothandel: voorraad, advies, logistiek, gastvrijheid en financiering. Die basics zijn zelfs uit te drukken in tegelwijsheden. Doe je één van deze vijf iets minder, dan word je afgestraft. Mede door Covid-19 wint nu ook de digitale dimensie van deze basics versneld aan belangrijkheid. 

Vertrouwensformule mooie tool voor samenwerking bouwtoelevering

Geen onderneming kan de uitdagingen van de 21e eeuw alléén oppakken. Maatschappelijke ontwikkelingen, specialisatie en veranderende klantbehoeften maken de wederzijdse afhankelijkheid van bedrijven alleen maar groter. Dat zien we ook in de bouwtoelevering. Belangrijke thema’s als circulariteit, logistiek en energiebesparing leiden tot horizontale en verticale samenwerking anno 2018.

Beleving, beleving, beleving

Leren van kantorenmarketing op Schiphol

Bij het lezen van ‘strategische trends voor de bouwgroothandel’ (laatste update 3 oktober 2017) van ABNAMRO kwam ik de volgende zin tegen: ‘In navolging van BIM gaat ook de digitale showroom met Virtual Reality en Augmented Reality (VR/AR) een grote rol spelen in de oriëntatiefase’. Zou het zo’n vaart lopen? Ook onze branche? Nou, één ding is zeker: wanneer je naar de oriëntatiefase binnen commercieel vastgoed kijkt, dan gebeurt het al volop!